Home Travelling News

Travelling News

Travelling News is het driemaandelijkse digitale magazine uitgegeven door UBJET. Het wordt gestuurd naar 10.000 adressen van toeristische bedrijven en naar de toeristische en culturele sector van België en de nabije landen.

Elke uitgave bespreekt toeristische bestemmingen en plaatselijke producten, informatie over nieuwe publicaties, tentoonstellingen en evenementen in deze branche.

Travelling News neemt publiciteit op. Ondernemingen en toeristische verenigingen kunnen de hoofdredacteur contacteren via [email protected]

Brussel, 21 september 2017 – UBJET, de Unie der Belgische Journalisten en Toeristische Schrijvers (koninklijke vereniging) vierde op 21 september de uitgave van het 100ste nummer van haar magazine Travelling News en stelt het voortaan gratis ter beschikking van iedereen.

WAT IS UBJET ?

De Unie der Belgische Journalisten en Toeristische Schrijvers (UBJET) is de oudste en de grootste Belgische vereniging in dit genre, opgericht op 25 mei 1951. De eerste voorzitter was Arthur Haulot, Commissaris-Generaal voor Toerisme van ons land.

UBJET stichtte in 1954, samen met Frankrijk, de FIJET (Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme), dat 26 nationale verenigingen en 600 leden omvat en erkend is door de UNESCO.

Volgens haar statuten bestaat UBJET uit journalisten van de geschreven en digitale pers, radio- en tv-journalisten, schrijvers, uitgevers van gedrukte en digitale publicaties waarin toeristische bijdragen opgenomen worden, cineasten, producers van klankbeelden, in toerisme gespecialiseerde fotografen en voordrachtgevers.

De leden van UBJET moeten voldoen aan bepaalde productiviteitseisen. Alle leden kregen een uitgenodigd om een enquête over hun recente activiteit in te vullen. De dossiers werden zorgvuldig nagekeken. Het resultaat van deze actie verzekert alle betrokken belangengroepen in de toerismebranche de geloofwaardigheid van de leden die in het repertorium op haar site www.ubjet.org vermeld staan. UBJET telt vandaag 66 leden, Nederlandstalig en Franstalig.

1951 – 2017: 100 NUMMERS TEN DIENSTE VAN HET TOERISME

Sinds 1951 informeert het magazine van UBJET de lezers over reizen en ontdekkingen, en over de toeristische actualiteit in België en de rest van de wereld. Sinds het maandelijkse bescheiden gestencilde “Nouvelles – Nieuws”en de latere trimestriële drukwerken “Jet-Info” en “UBJET-Info” heeft het magazine van UBJET dus al een hele weg afgelegd om tot het huidige digitale “Travelling News” te komen.

Dit magazine verschijnt viermaal per jaar, in maart, juni, september en december. Zo’n 10.000 e-mailadressen in de toeristische en culturele sector in België en de buurlanden krijgen het elk trimester in hun mailbox. De leden-journalisten brengen verhalen uit de hele wereld. In 2016 reisden ze naar het sultanaat Brunei, Canada, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Litouwen, Montenegro, Marokko, Noorwegen, Papoea-Nieuw Guinea, Polen, Nederland, Turkije en, uiteraard, België.

EEN GRATIS MAGAZINE VOOR HET GROOT PUBLIEK

Nu heeft de Raad van Bestuur van UBJET beslist om vanaf 21 september Travelling News ook beschikbaar te stellen voor iedereen, en dit geheel gratis. Geïnteresseerden hoeven enkel een aanvraag te sturen naar [email protected]

Het objectief is om in een eerste stadium het aantal lezers te verdrievoudigen. Op deze manier hoopt UBJET om zich te profileren bij een breder publiek, zowel professioneel als privé. De ondertitel van het magazine formuleert het zo: from and for tourism lovers.

Nog een laatste voordeel: op pagina 78 van het nieuwste nummer 100 verneem hoe je een gratis foto voor op je bureaublad kunt downloaden.

Klik hier om de inhoudstafel van alle voorgaande publicaties te bekijken.

Archief